Sernik brzoskwiniowy

(z www.asiaeight.blox.pl)

Składniki na ciasto:

400 g mąki krupczatki,
250 g margaryny,
70 g cukru,
5 żółtek,
3 łyżeczki proszku do pieczenia


Oddzielić białka od żółtek, białka ubić z cukrem na pianę i odłożyć na późniejszy etap. Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść. 3/4 wyłożyć na blachę, 1/4 schłodzić w zamrażalniku.

Składniki na masę serową:

500 g białego sera (ja daję taki do serników, albo imperial),
1 jajko,
1 budyń śmietankowy,
100 g cukru,
125 g masła,
1 puszka brzoskwiń

Utrzeć wszystkie składniki (oprócz brzoskwiń oczywiście) i wyłożyć (w przpadku sera z wiaderka raczej wylać ;) ) masę na ciasto. Na niej poukładać brzoskwinie. Na wierzch wylać pianę z białek i posypać utartą na tarce schłodzoną resztą ciasta.

Piec w temperaturze 200-220 st.C przez 45 minut do godziny.



Joanna Ołubczyńska

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz