Migdałowe mleko truskawkowe

Sezon na truskawki, nareszcie! 
Postanowiłam dodać je do mleka migdałowego, które robię od czasu do czasu w domu. Pyszny, lekki, orzeźwiający i różowy (ma to znaczenie gdy są jakieś księżniczki w domu :D) napój. Polecam!

Składniki:
migdały ok 100g
truskawki garść
woda mineralna lub przegotowana 0,5 - 1 litra ()
ksylitol 1-2 łyżki lub ile kto lubi.

Migdały namoczyć kilka godzin np przez noc, można zdjąć skórkę, ale nie trzeba. Następnie zmiksować z przegotowaną wodą, dodać truskawki i  ksylitol. Zmiksować ponownie. Odcedzić. Odcedzone "wiórki" są świetną przekąską do szkoły lub pracy. Pycha!! I nic się nie marnuje :)



Joanna Ołubczyńska

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

3 komentarze:

  1. Wygląda nieziemsko, cudny kolorek, koniecznie muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niewiele potrzeba a jest efekt wow :)

      Usuń
    2. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

      Usuń