Składniki na ciasto:
400 g mąki krupczatki,
250 g margaryny,
70 g cukru,
5 żółtek,
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Oddzielić białka od żółtek, białka ubić z cukrem na pianę i odłożyć na późniejszy etap. Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść. 3/4 wyłożyć na blachę, 1/4 schłodzić w zamrażalniku.
Składniki na masę serową:
500 g białego sera (ja daję taki do serników, albo imperial),
1 jajko,
1 budyń śmietankowy,
500 g białego sera (ja daję taki do serników, albo imperial),
1 jajko,
1 budyń śmietankowy,
100 g cukru,
125 g masła,
1 puszka brzoskwiń
125 g masła,
1 puszka brzoskwiń
Utrzeć wszystkie składniki (oprócz brzoskwiń oczywiście) i wyłożyć (w przpadku sera z wiaderka raczej wylać ;) ) masę na ciasto. Na niej poukładać brzoskwinie. Na wierzch wylać pianę z białek i posypać utartą na tarce schłodzoną resztą ciasta.
Piec w temperaturze 200-220 st.C przez 45 minut do godziny.
Piec w temperaturze 200-220 st.C przez 45 minut do godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz