Sezon na truskawki, nareszcie!
Postanowiłam dodać je do mleka migdałowego, które robię od czasu do czasu w domu. Pyszny, lekki, orzeźwiający i różowy (ma to znaczenie gdy są jakieś księżniczki w domu :D) napój. Polecam!
Składniki:
migdały ok 100g
truskawki garść
woda mineralna lub przegotowana 0,5 - 1 litra ()
ksylitol 1-2 łyżki lub ile kto lubi.
Migdały namoczyć kilka godzin np przez noc, można zdjąć skórkę, ale nie trzeba. Następnie zmiksować z przegotowaną wodą, dodać truskawki i ksylitol. Zmiksować ponownie. Odcedzić. Odcedzone "wiórki" są świetną przekąską do szkoły lub pracy. Pycha!! I nic się nie marnuje :)
Wygląda nieziemsko, cudny kolorek, koniecznie muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńNiewiele potrzeba a jest efekt wow :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
Usuń